Amning på jobbet?

Föräldraledigheten är något som svenskar gärna framhäver i diskussioner med utlänningar, när man jämför villkor på arbetsmarknaden. Men i början ammas ju barnet för det mesta, och det innebär väl att mamman måste vara hemma?

Föräldraledigheten kan delas lika mellan föräldrarna, och det finns i teorin inget som förhindrar att pappan är hemma den första tiden, medan mamman går tillbaka till jobbet. Men så var det ju det här med amningen…

Faktum är att det går att lösa. Det kan vara svårt i en storstad, där man bor långt från sin arbetsplats, men på mindre orter går det enklare. Ett exempel är makarna Börgel, som man kan läsa om i Dagens Arbete.Ammande spädbarn

Hur de löste amningsfrågan

Rebecca och Erik Börgel bor i Frövi, och arbetar olika skift på Billerud Korsnäs pappersbruk på orten. Rebecca är maskinförare, och arbetade som detta fram till en vecka före förlossningen. När sonen Simon var fyra månader gammal gick hon tillbaka till jobbet, eftersom hon ville ha maskinförarkunskaperna färskt i minnet. Istället var det Erik som var hemma med Simon, och när sonen blev hungrig ringde han upp Rebecca, som mötte upp dem i ett iordningställt amningsrum i fackföreningens lokaler vid ingången till fabrikens område. En förutsättning för detta är att man bor nära arbetsplatsen.

För att detta ska fungera krävs det att arbetsgivaren är förstående, och det har Billerud Korsnäs verkligen varit. För dem handlar det om att vara en attraktiv arbetsgivare för kvinnor, och de har som mål att 40 % av arbetsstyrkan ska vara kvinnor. Rebecca Börgels råd är att kontakta arbetsgivaren med ett eget förslag, men att inte ställa krav utan säga något i stil med ”Jag vill komma tillbaka till jobbet medan jag fortfarande ammar. Hur ska vi lösa det?” Det är också bra, säger Börgel, att själv föreslå en lämplig lokal och att sätta upp en maxtid för hur lång tid amningen får ta.