En mer effektiv rekrytering

Allt fler företag får ett behov av att anställa många personer på en gång. Ett företag i USA bestämde sig för att ha en speciell dag då de skulle anställda flera tusen personer. Men det finns andra knep för att göra en omfattande rekrytering effektiv.

3609908-consultant-shaking-hands-with-her-client

I Dagens Industri kan man läsa att en stark ekonomisk utveckling i USA har gjort att det gått bra för de amerikanska restaurangkedjorna. En som det gått extra bra för är Chipotle Mexican Grill som bestämt sig för att anställa 4 000 nya medarbetare, på en dag. Företaget har valt ut en dag då man ska genomföra en rikstäckande anställning. För att få jobbet hos företaget kan man komma på en kort intervju och se om man är det som Chipotle söker eller inte. För att förenkla anställningsprocessen har man tagit fram 13 stycken karaktärsdrag som man behöver besitta för att få jobbet.

Anlita ett rekryteringsföretag

Om man är ett företag som Chipotle och behöver anställa mycket ny personal inom en kort tidsram kan det vara bra att ha en så här effektiv anställningsmetod. Ett annat tips är att ta hjälp av ett rekryteringsföretag som kan ta ut kandidater åt en. Låter man exempelvis Andara bemanning eller ett liknande företag göra mycket av arbetet åt en behöver man inte själv lägga en massa tid på att hitta passande personer för jobbet. Då kan man istället fokusera på slutskedet av rekryteringen, som ofta är mycket enklare.

Speed-dejta med kandidaterna

Ett annat tips för att göra en rekryteringsprocess lite mer effektiv är att ta till ett knep som blir allt mer populärt – nämligen att speed-dejta med sina kandidater. I Svenska Dagbladet kan man läsa att en hotellkedja testat på det här konceptet. Då lät man varje arbetssökande berätta om sig själv och varför hen skulle få jobbet under en två minuters ”dejt”. Sedan gick man vidare till nästa arbetssökande, för att slutligen hitta ett par personer som var intressanta för jobbet.