GPS mer än bara vägvisare

Med en GPS har du alltid koll på vart du ska, både som privatperson och som företagare. Att utrusta bilen eller lastbilen med GPS sparar tid men visste du att du kan ha större nytta av GPS:en? Du kan få både digital körjournal, spårsändare och stöldskydd till ditt fordon.

Att yrkeschaufförer måste hålla en körjournal som talar om körsträcka, körtider och vilotider är gamla nyheter men även en privatperson kan ha nytta av detta om det gäller en tjänstebil som används privat, eller en leasingbil där du har ett visst miltal per år att använda. Att hålla koll på hur mycket du kör kan vara bra för att inte behöva betala extra skatt eller avgifter.

Håll koll på dina dyrgripar

Med GPS-tracker och spårsändare kan du enkelt via en app i mobilen hålla koll på fritidsbåten, husvagnen som står i vinterförvaring eller var sportbilen befinner sig. Skulle något bli stulet kan du se var det tagit vägen och det finns mycket större möjligheter för polisen att hitta stöldgods. Det finns även möjlighet att hålla koll på hunden genom den här tekniken, något som kan underlätta om du har jakthundar som springer långt utom synhåll. Spårsändare kan även användas till att se var barnen befinner sig så att du kan hålla koll på dem med. Detta kan vara bra för att hitta folk som gått vilse på en fjällutflykt eller om någon ska iväg till främmande skogar och plocka svamp.

Elektronisk körjournal via GPS

Att ha en elektronisk körjournal i yrkesbilarna sparar administrativ tid för alla eftersom allting loggas automatiskt och sänder även aktuell position. Positionen kan ses i realtid via en app eller via webben. Det gör att chauffören slipper sitta och skriva för hand också, samt att du som arbetsgivare alltid kan se var dina bilar befinner sig. När det gäller leveranser kan du se hur ekonomiskt fordonet har kört gällande bensinförbrukning och vägval vilket också underlättar faktureringen för kunden.

Det finns tillgång till körjournaler på det här viset som är godkända av Skatteverket, allt för att förenkla processen. En elektronisk körjournal gör det lättare att se hur bra och effektivt chauffören gör sitt jobb, och om lagar och regler hålls med tider och hastigheter.