Kaffe på jobbet – en del av god arbetsmiljö

Att dricka kaffe på jobbet är inte bara en bra paus, en trevlig stund och gott. Det är även så att koffeinet i kaffet kan boosta ditt minne och kaffet har flera hälsoeffekter. På så vis är det en viktig del av arbetsmiljö.

Det är viktigt att kaffe på jobbet smakar gott. För, vi ska ju vilja ta de där kaffepausen och få välbehövlig energi och paus i arbetsdagen. Det finns såklart många faktorer som spelar in i att skapa en bra arbetsmiljö, men en god start är i alla fall att som arbetsgivare erbjuda riktigt bra och gott kaffe för medarbetare att njuta av under arbetsdagen.

Koffein kan ge bättre minne

I en artikel från Dagen Nyheter kan man läsa om en studie som visar på att koffein kan ge människor bättre minne. Många dricker kaffe för att känna sig pigga under dagen, andra för smaken eller så gäller det både och. Men faktum är att flera olika studier har visat på att på att uppmärksamhet, koncentration och förmåga för problemlösning blir bättre av koffein, något som verkligen behövs under arbetstid. Dessutom kan kaffe minska risken för at drabbas av sjukdomar som Alzheimers och Parkinson. Och vår favoritkälla till koffein är ju just kaffe. Ännu en anledning till att dricka kaffe helt enkelt.

Alla har inte lyxen med gratis kaffe på jobbet

I en artikel från Sveriges Radio kan man läsa om att hela 6 kommuner i Kalmar län inte bjuder sina anställda på kaffe. En kaffekassa finns på dessa ställen, något som inte är optimalt och inte alltid fungerar. Det är en viktig del av dagen att kunna gå och fika med sina kollegor. Men tyvärr är det så att alla inte har lyxen att ha gratis kaffe på jobbet, eller gott kaffe heller för den delen. Detta kan göra att det uppstår endel irritationsmoment, och det läggs onödig energi på kaffeköpandet, snarare än att lägga sin energi på arbetet. Det gäller att motivera för arbetsgivaren varför det är viktigt.

Bra för hälsan

Tre koppar kaffe om dagen är bra för din hälsa, visar forskning enligt en artikel i IForm. Kaffe ska minska risken för cancer, diabetes och hålla vikten nere. Och vilket företag vill inte bidra till en bättre hälsa hos sina anställda? Det är bara att som företag att krypa till korset. Kaffe behövs på arbetsplatsen, och är en del av god arbetsmiljö.