Klara ekonomin i januari

Januari är känt för främst en sak. Det är årets fattigaste månad. Efter julens utsvävningar och nyårets glammiga infirande står många med lite cash i fickorna, och med stora räkningar att betala i vissa fall.

 

Ja, efter jul och nyår är mångas ekonomi ansträngd. Som tur är går det att samla och lösa lån via särskilda institut, lös dina låna hos springfinance.se till exempel.

 

I en artikel i SVT går det att läsa om hur fler söker hjälp med ekonomin i anslutning till julhelgens avslutande. Budget- och skuldrådgivarna i många kommuner får fullt upp när januari inträder i samband med det nya året. Det är ofta utgifterna från jul och nyår som gör sig påminda helt enkelt. I december får man lön tidigare och här ligger också en del i varför det är extra tunt i januari, man får vänta längre på att lönen ska trilla in på kontot igen. Det bästa är att försöka lägga undan pengar under årets andra månader så att man har en budget för just december och alla utgifter som brukar komma med denna högtidsmånad.

 

Den 24 januari är för många årets fattigaste dag. Klappar, raketer, fester och resor har satt sina spår – Metro

 

Tips på att klara januari ekonomiskt

 

Fler tips på hur man klarar ekonomiskt tuffa januari får man om man läser i Dagens Nyheter. Där ges rådet att rensa bland prylar och kläder för att sälja av det som inte används, på så sätt kan man få in flera tusen kronor ganska fort. Har du ett tomt rum i din lägenhet eller i ditt hus? Kanske går detta att hyra ut till en student eller en annan inneboende som behöver hitta ett boende. Se över dina fasta kostnader och dina småutgifter.