Kontor för de kontorslösa

Allt fler människor väljer att bli sin egen lyckas smed och med det starta upp något eget. Dock är det mycket att tänka på, inte minst att skapa en egen kontorsplats. Av den anledningen har det vuxit fram allt fler coffice; ett café och en arbetsplats i ett. Nu har även Sundsvall fått sitt egna coffice. 

7049838-composite-image-of-unsmiling-businessman-with-arms-raisedMan har sett dem i storstäderna under en längre tid: kaféerna som även riktat in sig på att ta ta hand om personer som behöver jobba och ha en bra plats för det. Då allt fler människor känner att de vill ta klivet ut för att bli sin egen lyckas smed så finns det en stor efterfråga över att få bra arbetsplatser där man kan komma och gå. Nu skriver tidningen Sundsvalls Tidning att även Sundsvall nu fått sitt första café där man kan jobba, coffice. Vad kan vara bättre än ett ställe öppet för alla? Bara se till att man bunkrar upp med det man behöver från Kontorsshop så man kan ha ett mobilt kontor.

Kaffe och arbete i ett

Allt fler är beroende av nätverk och då är dessa arbetsplatser perfekt. Mikael Bergvall, IT-konsult säger följande:

”Det senaste året har jag jobbat på distans hemifrån och nu när det här öppnade tyckte jag att det passade bra, det blir lite mer socialt än att sitta hemma. Jag kommer nog att sitta här några gånger i veckan, det är bra att få träffa fler småföretagare så här och knyta nya kontakter.”

Att ta klivet är ett stort beslut, men när man väl bestämt sig så finns det ingen återvändo. Dock finns det mycket hjälp att få, dels information på Arbetsförmedlingen och även på https://www.verksamt.se/. vad man ska tänka på är att man aldrig kan få för mycket hjälp.