Populärt med profilreklam

Profilreklam är idag ett av de mest effektiva sätten att marknadsföra sitt företag på och då det finns ett mycket stort utbud av produkter kan alla hitta varor som passar som handen i en handske. Alla typer av branscher och plånböcker kan använda sig av den här typen av reklam och det är ett garanterat sätt att göra ett gott intryck på.

Oavsett om företaget är litet eller stort så kan profilprodukter snabbt spridas till en stor kundkrets och med hjälp av det proffsiga teamet på Brand New Profile blir resultatet både lyckat och kostnadseffektivt. Ett klassiskt men samtidigt modernt sätt att nå ut till en bred publik.

Hur fungerar profilreklam?

För de flesta människor förknippas reklam med någonting tråkigt och irriterande. Färska undersökningar visar att hälften av alla svenskar är trötta på reklam och den minst populära formen av marknadsföring är via mejl; hela åtta av tio hävdar att det är den mest störande formen. Där finns en känsla av att vara ständigt överöst och förföljd av uppmaningar till att köpa och var fjärde svensk skulle gladeligen betala för att slippa reklam, särskilt de yngre åldersgrupperna. Med profilreklam är det frågan om en helt annan femma då det här handlar om gåvor och att kunden själv till och med kan be om att få varan. Vem tackar nej till en snygg t-tröja, en häftig powerbank eller ett paraply när det börjar regna? Genom att ge användbara och kvalitativa gåvor med firmanamnets logo kommer namnet cirkulera länge på marknaden.

Rätt vara till rätt kund

Vid val av reklamprodukt är det viktigt att företaget representeras så väl som möjligt. Varan får gärna reflektera och representera firman på ett smart eller kul sätt: en träningsväska från ett gym, en trådlös högtalare från en tekniktidning eller en kul kaffekopp från en matvarubutik. Det går också lika bra att vända på steken och fokusera på sin målgrupp, och det är därför ett café kan dela ut leksaker om det är föräldrarna som utgör den potentiella publiken. Varje tillfälle är unikt!

Välj rätt tillfälle

Varje år arrangeras många mässor runtom i landet som utgör perfekta tillfällen för uppskattad och kostnadseffektiv marknadsföring, till exempel ett första hjälpen kit på den populära båtmässan i Göteborg eller fotbollströjor till en sportmässa. Andra bra tillfällen är konferenser, konserter och speciella högtider som jul och påsk; oavsett när eller var så är det alltid kul att få en present!