Unga förändrar kontorslandskapen

Nu ska vi inte sitta i isolerade små rum, utan nu handlar det om att vi ska befinna oss i öppna kreativa kontorslandskap där det är högt i tak. Men, vilket alternativ är bäst, och bör vi kunna välja själv?

9360479-sleeping-office-workerUtvecklingen går framåt och så även det landskap som medarbetare i många timmar befinner sig i. I en artikel från sr.se går det att läsa att socialsekreterare gärna vill sitta i små egna celler, men i en artikel från Resumé är de allra flesta av oss mest kreativa när vi befinner oss utanför kontoret. Så, hur ska vi då lösa detta? I en artikel från Dagens Industri går det att läsa att det är de unga människorna som sätter prägel på hur landskapet på ett kontor kommer att se ut.

Vad definieras som ett kontor

Nu är det nya vindar som blåser och definitionen på hur ett kontor ska se ut har förändrats. Ordet kreativitet ha fått ett uppsving och nu är det viktigt att man som anställd känner att man kan få utlopp för sin kreativitet och sin personlighet. Möbelföretaget Kinnarps har gjort en undersökning med deras anställda och de har då sett att unga värderar ergonomi nästan lika högt som en hög lön. Det är alltså en stor skillnad på att unga hellre vill trivas så bra som möjligt under sin tid på jobbet medan den äldre generationen mer jobbar för att trivas så bra som möjligt utanför jobbet. Den stora jätten Google är en bidragande faktor till att ett kontor mer ser ut som en lekstuga där de anställda ska trivas och känna sig som hemma. När man ser till kontorsinredning kan man se stora trender på smarta skärmväggar samt bra ergonomiska produkter. Man kan även se att det blir allt mer frihet under ansvar.